къща за гости "КАКЪРОВАТА КЪЩА"               къща за гости "КАКЪРОВАТА КЪЩА"
Стартира седмото издание на превърналият се в традиционен пленер „Яница”. Началото му бе дадено в малката заседателна зала на община Елхово на среща между художниците и кметът на град Елхово Петър Киров. Участниците в таз годишния пленер със своята доказана дарба и талант, поддържат високото художествено ниво, тъй като техните произведения са признати не само на Балканите, но и в света.

След приключване на срещата участници в пленера потеглиха към село Лалково, в къща за гости „Какъровата къща” където изцяло ще се отдадат на изкуството през следващите няколко дни.

Творците от пленер „Яница“ споделиха таланта си с децата от Арт студио

Децата от Арт студио към читалище Развитие Дейвид Радев, Ивелина Кукова, Кети Радева, Мария Стоянова, Моника Петрова, Радосвета Кукова, Сара Анадолиева, Георги Конев и Андон Ченков се включиха в творческия процес на художниците, участващи в пленер „Яница”, който пленер се провежда в къща за гости „Какъровата къща“ в село Лалково.

Творците в таз годишното седмо издание на пленера са Димитър Нейчев, Валентин Стоянов, Ангел Трънков, Васко Василев, Куман Сталев, Радостина Колева, Димитър Борисов, Георги Янчев, Петя Христова и Йовчо Йовчев
След дълги години прекъсване, група ентусиасти, отрано започнаха подготовката, амбицирани да възродят традицията да се коледува.Събраха и заучиха коледарски песни от старите хора в селото и възстановиха т.нар. „наръчалка” (богословка).

Пременени в пъстри битови носии, с ямурлуци и геги, коледарите обходиха почти всички къщи в селото. Във всички домове хората ги чакаха с нетърпение и ги посрещнаха с радост и сълзи в очите. Дариха ги от сърце с краваи, пити и богата почерпка. Пожелаха си хубава година и със здраве до догодина.